Zamieszczone przez krzynol
[O2] TUTORIAL - Montaż podświetlenia przestrzeni na nogi
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez andrzej111krzynol napisał/a: to ma być z założenia delikatne, klimatyczne światło
Zamieszczone przez krzynolbishop, nie wchodzę w to
Rozjaśnianie i przyciemnianie na pilota od
http://allegro.pl/sciemniacz-rf-radi...688667553.html, ...ale już zdemontowane, ponieważ podświetlenie w czasie jazdy jest całkowicie zbyteczne, samochód to nie kino i jak się komuś zachce siku to nie wyjdzie i nie wybije sobie ząbków , a dwa, to czym chcecie robić klimat ,błotem i piaskiem na dywanikach, no chyba że codzienne będziecie myć i suszyć dywaniki a co 3dni odkurzać :lol:
Jasność dobrałem wcześniej próbując inne moduły 4led 5050, 3led 5050 i to była moc, teraz 3led 3528 jest idealnie, podłoga jest podświetlona , a nie rozświetlona ,fotki tego nie oddają jak można zauważyć smatrfon i noc = fotoporażka, z zółtej żarówki zrobił czerwone tło, a, trawę jak w maju w dzień, próbowałem poprawić fotki, ale w końcu machnąłem ręką...
80% rozwiazań ori jest dobrych, ale w pozostałych 20% trzeba poprawiać fabrykę,wtedy liczy się dobór komponentów i jakość montażu.
Komentarz
-
-
Dla mnie to Ty możesz tam sobie wsadzić halogen LED albo lampy UV i się opalać. Widocznie mamy inne cele i oczekiwania co do tego moda.
Przejedź się w nocy np. nową A6 a zrozumiesz o co chodzi, narazie się czuje jakbym ślepemu opowiadał o kolorach
Ledy w klamkach, nogach, kieszeniach drzwi, lampce w podsufitce robią naprawdę przyjemną atmosferęSprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
Ledy w klamkach, nogach, kieszeniach drzwi, lampce w podsufitce robią naprawdę przyjemną atmosferę
Co się tak napompowałeś , przedstawiłem tylko alternatywę :lol: ,..10 razy tańszą, biorącą 10 razy mniej prądu, ludzie sobie wybiorą.
Tylko potem, nie pytaj :
Profil "Skąd: brać kasę na mody" :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
bishop, co się napinasz kolo, Twoje jest złe, Nasze jest lepsze :szeroki_usmiech->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bishopCo się tak napompowałeś , przedstawiłem tylko alternatywę ,..10 razy tańszą, biorącą 10 razy mniej prądu, ludzie sobie wybiorą.
Komentarz
-
-
Do kompletu ledów potzreba jeszcze rodzielacz ok 7pln z alle. Dolutowany pod prawy przycik górnej lampki wnętrza, kabelek puszczony prawym słupkiem, a sam rozdzielacz przyklejony taśma dwustronną za dmuchawą.
4 sztuki przedłużaczy /ok 3pln/ z alle- 2x2m i 2x3m, przylutowane do modułów led.
Wszystkie kabelki zaizolowane taśma tekstylną tesa,/taka jak oryginalne wiazki/ coby się nie przetarły i antyświerszczowo :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bishopWszystkie kabelki zaizolowane taśma tekstylną tesa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bishopDolutowany pod prawy przycik górnej lampki wnętrza
a tak to IMHO drut niesamowity->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bishopDo kompletu ledów potzreba jeszcze rodzielacz ok 7pln z alle. Dolutowany pod prawy przycik górnej lampki wnętrza, kabelek puszczony prawym słupkiem, a sam rozdzielacz przyklejony taśma dwustronną za dmuchawą.
4 sztuki przedłużaczy /ok 3pln/ z alle- 2x2m i 2x3m, przylutowane do modułów led.
Wszystkie kabelki zaizolowane taśma tekstylną tesa,/taka jak oryginalne wiazki/ coby się nie przetarły i antyświerszczowo :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bishopWszystkie kabelki zaizolowane taśma tekstylną tesa,/taka jak oryginalne wiazki/ coby się nie przetarły i antyświerszczowo
Zamieszczone przez bishopDo kompletu ledów potzreba jeszcze rodzielacz ok 7pln z alle. Dolutowany pod prawy przycik górnej lampki wnętrza, kabelek puszczony prawym słupkiem, a sam rozdzielacz przyklejony taśma dwustronną za dmuchawą.
BTW, nie wiem skąd teoria o grzaniu się i wysokim poborze prądu ORI ledów
Zamieszczone przez KulfonPSorry ale zalatuje mi to oświetleniem mebli w kuchni... nigdy bym nie sprofanował swojego auta w ten sposóbSprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KulfonPzalatuje mi to oświetleniem mebli w kuchni->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Ładnie , nie ma to jak ledy :lol:
O tym, że ja mam na modułach wiecie tylko Wy i ja, reszta ludzkości 99,99% o tym nie będzie wiedziała :lol: , /a nawet ma to w d.../, liczy się efekt wizualny, a dla mnie jeszcze jakosć montażu , niezawodność i cena. Nikt nie będzie wsadzał głowy pod fotel, żeby zobaczyć szkiełka z napisem skoda, ...ale gdyby miały być na wierzchu widoczne wtedy nie miałbym wyjścia i zakałdał ori.
Zamieszczone przez krzynolmyślałem, że po ludzku z bordnetza jest to puszczone
Zamieszczone przez KulfonPSorry ale zalatuje mi to oświetleniem mebli w kuchni... nigdy bym nie sprofanował swojego auta w ten sposób
Komentarz
-
-
lampki z wtyczkami po 15zł
kodowanie to zaznaczenie jednego bitu
przewodów dużo mniej niż u Ciebie bo około 3m
bordnetz to inna sprawa, bo nie służy tylko do lampek, a wręcz lampki są marginalnym dodatkiem->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
ja już nie będę się ledów czepiał, bo to insza inszość
ale podłączenie pod lampkę sufitową?!
jak w jakimś Golfie 3, gdzie tylko tak dało się to zrobić
a jak w dzień otworzysz drzwi to lampka górna się zapala i nogi też?
bo widzisz w rozwiązaniu ori, w dzień (czyli DRL) nie zapalają się bez potrzeby lampki nóg, a lampka górna się zapala
a gdzie menu "footwell light" w maxi
a gdzie regulacja jasności w maxi?
a gdzie doświetlanie nóg podczas jazdy?
i gdzie regulacja jasności poprzez regulator lub automatyke
gdzie niezależność i autonomiczność tych lampek?
EOT z mojej strony na ten temat
bordnetz 30B do O2 obsługuje ledy w lampkach, czyli nie zgłasza błędów
sterowniki do O2FL/Tour chyba też to mają od razu wbudowane->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Ponawiam pytanie
Regulacja na maxidot + - 5% ustawiłem na minimalne oświetlenie podczas jazdy 20%, czy da się ustawić jeszcze mniej przy pomocy VCDS ?
Cena moda to ok 250 zł i własna praca, wszystko profes. wpięte w centralkę i zakodowane
+ wtyczki pod fotelami (bardzo trafna sugestia kolegi andrzej111).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bishopŁadnie , nie ma to jak ledy :lol:
O tym, że ja mam na modułach wiecie tylko Wy i ja, reszta ludzkości 99,99% o tym nie będzie wiedziała :lol: , /a nawet ma to w d.../, liczy się efekt wizualny, a dla mnie jeszcze jakosć montażu , niezawodność i cena. Nikt nie będzie wsadzał głowy pod fotel, żeby zobaczyć szkiełka z napisem skoda, ...ale gdyby miały być na wierzchu widoczne wtedy nie miałbym wyjścia i zakałdał ori.
Zamieszczone przez KulfonPSorry ale zalatuje mi to oświetleniem mebli w kuchni... nigdy bym nie sprofanował swojego auta w ten sposób
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolbordnetz to inna sprawa, bo nie służy tylko do lampek, a wręcz lampki są marginalnym dodatkiem
250pln.
Oj bishkopt bishkopt... :| :| miszczu ciętej riposty...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bishopczęści to wyżej kolega napisał 250pln.
Zamieszczone przez bishopAle takiego egzemplarza jeszcze nie widziałem , 2 razy pisać nick i 2 razy spie...ć->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
Komentarz